GHEPARD

25.00 lei

Masura * 

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
SKU: ghe1 Category: Tag:

GHEPARD conţine substanţa activă quizalofop-P-etil 50 gr/l, ca izomer optic activ, cu acţiune sistemică de combatere a buruienilor graminee şi selectivă pentru culturile dicotiledonate. Produsul este rapid absorbit de frunzele buruienilor (în circa 2-3 ore) şi se translocă în toate punctele de creştere intensă, inclusiv în rădăcini şi rizomi. Aici, prin inhibarea unor lipide din celulele meristematice, provoacă moartea buruienilor. Astfel, la câteva zile de la aplicare, buruienile tratate îşi încetează creşterea, frunzele tinere căpătând o nuanţă gălbuie. La circa 2 săptămâni după aplicare întreaga plantă se usucă. Este un erbicid graminicid selectiv cu actiune sistemica. Se aplica pe buruienile monocotiledonate anuale si perene rasarite. Dupa aplicare este absorbit prin frunze si translocat in varfurile de crestere ale radacinilor si rizomilor pe care le usuca, ducand in final la uscarea intregii plante.

Primele semne de ingalbenire ale buruienilor sunt vizibile dupa 3 zile de la aplicare, iar dupa aproximativ 10 zile frunzele se necrozeaza si buruienile se usuca.

Se aplica in perioada de crestere activa a buruienilor, cand acestea au intre 3 si 6 frunze (5 – 15 cm). Erbicidul combate numai buruienile rasarite la momentul aplicarii. Absorbtia erbicidului in planta incepe imediat dupa stropire si dureaza cateva ore, in functie de starea de vegetatie a buruienilor si de conditiile atmosferice. Daca temperatura aerului este scazuta sau daca buruienile sunt afectate de seceta si stomatele frunzelor inchise, absorbtia se va produce mai greu si efectul erbicidului poate fi mai redus.

Ghepard nu se absoarbe prin radacini, produsul care a ajuns pe sol nu mai are efect. Lipsa de remanenta pe sol face ca erbicidul sa nu solicite un interval de pauza pana la infiintarea culturii urmatoare.

Cultura Spectru de actiune Doza pe ha
Cartof monocotiledonate anuale 0,7 – 1,0 l/ha Posteme
costreiul rizomi si pirul tarator 1,0 l/ha Postemergent
floarea soarelui monocotiledonate perene (costrei din rizomi) 1,5-1,75l/ha postemer
monocotiledonate anuale 0,75 l/ha Postemerge
Rapita monocotiledonate 1,5 l/ha Postemergent
monocotiledonate anuale mohor 0,75 l/ha Postemerge
soia monocotiledonate anuale mohor, costrei 0,75 l/ha Postemerge
monocotiledonate perene (costrei din rizomi) 1,5-2,0 l/ha Postemerg

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “GHEPARD”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Erbicid.ro
Logo
Register New Account
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart