BENTONITA ALIMENTARA (INDUSTRIA VINULUI)
4.00 lei
Pulbere de culoare alb – gri care se caracterizează printr-o capacitate mare de absorbţie a apei, o valoare ridicată a capacităţii de schimb ionic, umflare intercristalină mare în mediu apos, plasticitate şi tixotropie mare.
UTILIZARE:
În industria alimentară şi agricultură, în industria chimică, industria cosmetică şi farmaceutică, la rafinarea petrolului , pentru prepararea fluidelor de foraj , în construcţii industriale şi hidrotehnice, industria produselor ceramice şi refractară, ş.a.
INSTRUCŢIUNI DE FOLOSIRE:
Bentonita alimentară se foloseşte la tratamentul vinului, în doza de 1 kg./1000L vin din momentul în care vinul a stat din fiert şi a cărui temperatură nu este mai mică de 16 C.
SE PROCEDEAZĂ ASTFEL:
Se scot din masa vinului aproximativ 8L, se preîncălzeşte la circa 40 C după care se amestecă până la omogenizare cu 1 kg. De Bentonita, după care se toarnă în vasul ce conţine vinul. Acesta operaţiune se repetă de mai multe ori, î n funcţie de cantitatea de vin ce o avem de tratat.
Se recomandă un repaus de minimum 5 zile a vinului tratat, înainte de a fi consumat.
Specificații produs: BENTONITA ALIMENTARA (INDUSTRIA VINULUI)
Weight | 1 kg |
---|