Signum

10.00 lei

Masura * 

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
SKU: sign1 Category: Tag:

Signum

Signum® este un fungicid de nouă generație, care oferă nu doar eficacitate excelentă în combaterea moniliozei sâmburoaselor sau a putregaiului cenușiu la tomate, ci și recoltă mărită și producție de o calitate îmbunătățită, grație tehnologiei AgCelence®. Produsul Signum® poate fi utilizat însă la o varietate de culturi, pe lângă sâmburoase: tomate și vinete, morcov, praz, varză, ardei, salată și căpșun.

Cum acționează fungicidul Signum®

Fungicidul combină două substanțe noi, cu moduri diferite de acțiune: piraclostrobin, din grupa strobilurinelor și boscalid, din grupa carboxamidelor. Signum® are o mişcare dublă în plantă: translaminară şi acropetală, sistemic local. Acţionează prin inhibarea germinaţiei sporilor şi creşterii tubului germinativ, dar şi asupra sporulării. Modul special, diferit, de acţiune a substanţelor active, împreună cu efectul combinativ al acestora, determină ob]inerea unui spectru de combatere neobişnuit de larg împotriva patogenilor. De asemenea, datorită selectivităţii, poate fi utilizat la mai multe culturi. Aplicarea timpurie, cu precădere preventivă, determină o eficacitate excelentă împotriva patogenilor.

Modul de acțiune al substanței active boscalid

Substanța Boscalid acționează prin:

înhibarea germinației sporilot

înhibarea creșterii tubului germinativ

Blocarea enzimei SDH are drept consecință:

blocarea oxidării succinatului în fumarat

oprește lanțul respirației mitocondriale

oprește producția de ATP (adenozin trifosfat) și deci a energiei

moartea celulei

Astfel, substanța activă boscalid are o puternică acțiune preventivă.

Conidii de Botrytis cinerea pe suprafata frunzei

Colapsul conidiilor după tratamentul cu fungicidul Signum

Modul de acțiune al substanței active piraclostrobin

Piraclostrobin face parte din grupa chimică QUI – strobilurine. După aplicare, piraclostrobinul formează inițial un depozit pe suprafața frunzei puternic legat de cuticulă și rezistența la spălare. În final, se redistribuie în frunză datorită mișcării de sistemicitate locală. O parte migrează în doar câteva minute, spre interiorul frunzei datorită mișcării translaminare.

Substanța activă are un puternic efect preventiv, deoarece:

Inhibă germinația sporilor: în timpul germinție sporii, necesită o cantitate mare de energie. Această energie este asigurată de numeroase mitocondrii care sunt localizate în mod special în zonele cu necesar ridicat de energie, de exemplu vârful tubului germinativ.

Inhibă creșterea tubului germinativ

Inhibă sporularea

Tehnologia BASF de protecție a sâmburoaselor

Cât de eficient este Signum® împotriva bolilor la pomii fructiferi

Eficacitatea Signum® împotriva bolilor la speciile sâmburoase:

monilioza florilor (Monilinia laxa)

monilioza fructelor (Monilinia fructigena)

antracnoza frunzelor (Cocomyces hiemalis)

Monilioza sau putregaiul brun al sâmburoaselor (Monilia spp)

Monilioza este o boală larg răspândită la speciile pomicole sâmburoase: cireș, vișin, prun, piersic, cais. Predispoziție maximă la atac au soiurile în perioada înfloritului și în perioada maturării fructelor. Astfel, se constată că florile, frunzele și lăstarii atacați se ofilesc, se brunifică, se usucă și rămân pe pom. Fructele, aproape de maturitate, putrezesc și se acoperă cu un puf cenușiu-albicios caracteristic.

Ciuperca se transmite de la un an la altul prin miceliul de rezistență din organele atacate. Primăvara devreme, pe porțiunile de plante atacate în anul precedent – fructe mumificate, lăstari uscați – se formează sporodochiile ciupercii, alcătuite din conidioforii și conidiile ciupercii. În condiții favorabile, conidiile infectează organele sensibile, fie prin intermediul rănilor, fie direct prin pistil, petale, lăstari erbacei.

Antracnoza frunzelor de cireș (Coccomyces hiemalis)

Agentul patogen atacă frunzele de cireș și vișin, formând pete roșietice pe partea superioară și roz-albicioase pe partea inferioară a frunzelor. La atac puternic, frunzele se usucă și cad din pomi, rezultând o defoliere prematură a acestora.

Iernează ca miceliu de rezistență în frunzele atacate. Primăvara devreme, pe frunzele atacate se formează apoteciile ciupercii, care conțin asce cu ascospori. În condiții favorabile are loc proiectarea ascosporilor (proiectare care poate coincide cu începutul înfloritului), ascospori care realizează infecțiile primare. După o perioadă de incubație de 2-3 săptămâni, pe frunzele atacate se formează conidiofori și conidii. Conidiile realizează infecțiile secundare.

Pătarea roșie a frunzelor de prun (Polystigma rubrum)

Frunzele atacate prezintă pete ovale sau circulare, care la început sunt de culoare gălbuie. După un timp, petele devin de culoare roșie închisă. Frunzele puternic atacate cad de timpuriu și pomii se debilitează și dau producții mici.

Agentul patogen se transmite de la un an la altul pe frunzele atacate căzute sub pomi, ciuperca iernând sub formă de peritecii. Primăvara, în aceste peritecii se formează asce cu ascospori. În condiții favorabile de temperatură și umiditate, ascosporii produc infecțiile primare pe frunze.

Beneficiile AgCelence® pe care le oferă Signum®

Signum® contribuie la creşterea conţinutului de zahăr în fructe, asigură uniformitate în ceea ce priveşte mărimea, sporeşte consistenţa şi fermitatea.

Testele efectuate au arătat că Signum® a determinat sporuri semnificative de recoltă şi, în acelaşi timp, îmbunătăţirea procentului de producţie destinată vânzării. Prin aplicarea fungicidului Signum®, s-a observat îmbunătăţirea rezistenţei plantelor la factorii de stres.

Utilizarea produsului Signum® la cultura de tomate vă oferă beneficiul unui procent mai mare de tomate vandabile

Signum® contribuie la creşterea conţinutului de zahăr în fructe, asigură uniformitate în ceea ce priveşte mărimea, sporeşte consistenţa şi fermitatea.

Recomandări de aplicare și momentul tratamentului cu fungicidul Signum®

Cais și piersic – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 7-10 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 60-87, de la deschiderea primelor flori până la coacerea fructelor pentru recoltă.

Cireș și vișin – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 10 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 59-81, de la deschiderea primelor flori până la începutul colorării tipice a fructelor.

Prun – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 59-81, de la deschiderea primelor flori până la începutul colorării tipice a fructelor.

Tomate și vinete – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 50-85, de la apariția inflorescenței până la apariția a 30% din culoarea tipică de coacere a fructelor.

Morcov – se pot aplica maxim 2 tratamente la un interval de 7-10 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 41-47, respectiv de la începutul dezvoltării rădăcinilor până când acestea ajung la 70% din dezvoltarea lor.

Praz – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 10-14 zile, pe perioada de vegetație BBCH 41-49, de la începutul dezvoltării frunzelor bazale până la uscarea frunzelor și uscarea părții superioare a bulbului.

Varză – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 41-49, de la începutul formării căpățânii până la dezvoltarea și formarea completă a acesteia.

Ardei – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 7 -14 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 51-87, de la apariția inflorescenței până la apariția a 70% din culoarea tipică a coacerii fructelor.

Salată – se pot aplica maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 12-49, de la apariția celei de-a doua frunze adevărate până la formarea completă a căpățânii.

Căpșun – se pot aplica maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 60-87, de la deschiderea primelor flori până la coacerea primelor fructe.

Profită de beneficiile produsului Signum®, pentru a obține recolte mari și de calitate

Avantajele utilizării produsului Signum® la sâmburoase

Combatere foarte eficientă a moniliozei la sâmburoase.

Calitate ridicată a producţiei pentru o valorificare superioară.

Toleranță mai mare a plantelor la factorii de stres.

Efect favorabil asupra acumulării de zaharuri în fructe.

Contribuie la prelungirea perioadei de păstrare a fructelor.

Avantajele utilizării produsului Signum® la cultura de tomate

Eficacitate foarte bună în combaterea putregaiului cenuşiu

Recolte mari

Calitate îmbunătăţită a producţiei

Tomate mai ferme, cu durată de păstrare mai lungă.

Informații generale

Nume Signum®

Formulare Granule dispersabile în apă

Ingrediente 6,7 % Piraclostrobin, 26,7 % Boscalid

Eticheta produsului Etichetă produs – iulie 2020

Fișă cu date de securitate Fișă cu date de securitate – iulie 2020

Date tehnice Date tehnice Signum®

Broșură Broșură Signum®

Modul de acțiune

Recomandări

Pictograme de pericol

Detalii despre culturi și organisme dăunătoare

Ardei

Cais

Cireș

Căpșuni

Morcov

Piersic

Praz

Prun

Salată

Tomate

Varză

Vinete

Vișin

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Signum”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Erbicid.ro
Logo
Register New Account
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart