Insecticid AFFIRM – Syngenta, Contact, Vita de vie, Mar, Tomate, Varza, Ardei

Insecticid AFFIRM – Syngenta, Contact, Vita de vie, Mar, Tomate, Varza, Ardei

Affirm este insecticid no, derivat din natura, care combate un numar mare de Lepidoptere (omizi, viermi, molii) din pomicultura si legumicultura. Produsul este sistemic local (translaminar sau penetrant), cu actiune rapida „soc” asupra insectelor tinta, actionând prin contact si ingestie. Affirm este rezistent la ploaie, iar prin modul saudublu de activitate ofera protectie de durata. Affirm este un produs selectiv pentru mediul înconjurator, entomofauna utila si are un profil de reziduuri foarte favorabil, sub limita de detectie.

10.00 lei

Masura * 

Adaugă în lista de produseRemoved from wishlist 1
Add to compare

Insecticid AFFIRM – Syngenta, Contact, Vita de vie, Mar, Tomate, Varza, Ardei

Affirm este insecticid no, derivat din natura, care combate un numar mare de Lepidoptere (omizi, viermi, molii) din pomicultura si legumicultura. Produsul este sistemic local (translaminar sau penetrant), cu actiune rapida „soc” asupra insectelor tinta, actionând prin contact si ingestie. Affirm este rezistent la ploaie, iar prin modul saudublu de activitate ofera protectie de durata. Affirm este un produs selectiv pentru mediul înconjurator, entomofauna utila si are un profil de reziduuri foarte favorabil, sub limita de detectie.

Date tehnice Insecticid AFFIRM

• Substanta activa: 9,5 g/kg (0,95% g/g) emamectin benzoat

• Formulare: granule solubile in apa

• Certificatul de Omologare nr: 2857/15.12.2010

Omologari Insecticid AFFIRM

Vita de vie
Dauntori: Molia vitei de vie (Lobesia botrana)
Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp

Mar
Dauntori: Molia cojii/pielitei fructelor (Adoxophyes reticulana), Viermele merelor (Cydia pomonella)
Doza (concentratia): 3-4 kg/ha (in functie de nivelul de infestare)
Dozare plic 15 gr: 6-8 l apa/40-50 mp


Tomate (solarii si sere)

Dauntori: Molia fructelor (Tuta absoluta)
Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp

Tomate
Dauntori: Omida fructelor (Heliotis/Helicoverpa armigera)
Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp

Varza
Dauntori: Fluturele alb al verzei (Pieris brasicae), Molia verzei (Plutella maculipenis)
Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 6 l apa/100 mp

Ardei
Dauntori: Omida fructelor (Heliotis spp.)
Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp

Mod de actiune Insecticid AFFIRM

Insecticidul Affirm actioneaza prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase ale insectei, care traverseaza canalele de clor de la nivelul muschilor. Insecta isi inceteaza imediat hranirea, paralizeaza ireversibil si moare intr-un timp relativ scurt.

Affirm actioneaza specific asupra lepidopterelor prin contact si ingestie. Produsul are miscare sistemica locala (translaminara sau penetranta) la nivelul organelor vegetale tratate, unde intra in interior si formeaza un rezervor active de produs care protejeaza foarte efficient planta impotriva lepidopterelor.

Mod de utilizare Insecticid AFFIRM


Vita de vie

Pentru prima generatie se efectueaza tratamentul inainte de inflorit la aparitia primelor larve. Pentru generatia 2 si 3 se intervine in faza de ou cu cap negru inainte de ecloziune (la 3-7 zile dupa inregistrarea primelor capture in capcanele feromonale).

In caz de presiune ridicata de molie a vitei de vie si de zbor esalonat pe o durata mai mare de timp, se face un tratament in faza de depunere a pontei urmat de al doilea tratament cu Affirm la 10-14 zile.

Mar
Viermele merelor (Cydia pomonella) – tratamentele se incep la aparitia primelor larve din ou inaintea initierii penetrarii in fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor inregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre doua tratamente succesive este de 7-10 zile in functie de presiunea daunatorilor.

Molia cojii/pielitei fructelor (Adoxophyes reticulana) – tratamentul impotriva larvelor hibernante se face in primavara la reluarea ciclului biologic al acestora, trebuie tinut cont ca pomii sa aiba suficienta masa foliara pentru preluarea produsului in interior. De obicei, aceasta perioada corespunde fazei de dezmugurit, infrunzit si buton roz.

Recomandam utilizarea la buton roz pentru larvele hibernale de Adoxophyes. Pentru generatiile de vara (1,2 si 3) tratamentele se incep la aparitia primelor larve din ou inaintea initierii penetrarii in fructi sau cand se atinge maximul curbei de zbor inregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor.  Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile  in functie de presiunea daunatorilor.

Legume (camp, solari si sera)
Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau la aparitia acestora in cultura. Tratamentele se efectueaza succesiv la un interval de 7-14 zile intre aplicari in functie de daunator si de presiunea acestuia.

La tomate, pentru Tuta absoluta, primul tratament se va aplica atunci cand se captureaza primii adulti in capcane si/sau la avertizarile emise de organele competente. Aplicarea produsului dimineata si seara, cand temperatura este scazuta si stomatele sunt deschise, favorizeaza patrunderea unei cantitati mai mari de produs in interiorul plantelor.

Pentru a obtine rezultate mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile intre aplicari. Pentru a obtine rezultate excelente si o perioada de protectie mai lunga se recomanda utilizarea in amestec cu ulei mineral in doza de 0,25-0,30% (250-300 ml/100 l apa) sau cu adjuvanti organosiliconici penetranti.

Timp de pauza: 7 zile vita de vie, 3 zile mar, tomate (solari si sere), tomate, ardei, 14 zile varza

Managementul prevenirii aparitie formelor rezistente

Deoarece aparitia formelor rezistente nu poate fi prezisa, utilizarea produsului trebuie sa se faca in concordanta cu strategia anti-rezistenta a culturii si a zonei de cultura. Syngenta recomanda utilizarea responsabila pentru a asigura obtinerea de rezultate foarte bune pe o perioada lunga de timp in controlul insectelor ce sunt prezentate in aceasta eticheta. Se recomanda alternarea cu insecticide ce au moduri de actiune diferita fata de cea a acestui produs. A nu se depasi numarul maxim de tratamente recomandat pe an.

Bune practici de utilizare

Aplicarea tratamentelor se recomanda a se executa dimineata sau seara cand temperatura este moderata (25°C) sau scazuta, fiind astfel favorizate absorbtia si penetrarea in planta, crescand calitatea, eficacitatea si durata de protectie a tratamentului.

Pentru a imbunatati penetrarea in planta, durata de protectie, uniformitatea tratamentului si rezultatele obtinute se recomanda utilizarea in amestec cu adjuvanti autorizati care contin ulei mineral sau vegetal in doza de 0,25% (250 ml/10 l apa) sau cu adjuvanti organosiliconici penetranti. Volumul de apa recomandat se adapteaza in functie de stadiul de dezvoltare al culturii, volumul masei foliare si tipul de cultura, respectand doza pe ha de produs comercial.

Combaterea integrata


Affirm
 poate fi folosit in programele de combatere integrate a daunatorilor. In sere Affirm poate fi utilizat impreuna cu preparatele biologice pe baza entomofaunei utile. In serele in care polenizarea se face utilizand bondari, este recomandata acoperirea stupilor inaintea utilizarii produsului. Affirm nu are perioada de pauza pentru bondari, fiind selectiv fata de acestia cu conditia evitarii expunerii acestora in timpul tratamentului.

Pregatirea solutiei

Se dizolva Affirm in 10 l de apa, dupa care suspensia formata se adauga in rezervorul masinii de stropit, umplut pe jumatate cu apa curata, dupa care se completeaza cu restul de volum de apa, agitandu-se continuu pana la umplere. Sistemul de agitare se va mentine si in timpul aplicarii.

Pentru a se asigura un efect maxim de combatere se recomanda o acoperire cat mai buna si uniforma a culturilor tratate. Se va evita aplicarea la temperaturile ridicate din timpul zilei, cand daunatorii sunt putin expusi si fotodegradarea este intensa.

Spalarea echipamentului

Dupa aplicarea sau la sfarsitul zilei se va spala echipamentul de stropire cu apa curate. Apa de spalare ca si restul de solutie ramas se dilueaza in raport de 1 la 10 cu apa curate si se aplica pe cultura tratata.

Compatibilitate

Pentru o folosire corecta, inainte de utilizare, consultati tabelele cu compatibilitati si efectuati un test pe cultura respectiva.

Masuri de igiena si protectie a muncii

A se evita inhalarea si/sau contactul produsului cu ochii si pielea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie, nu se bea, nu se mananca si nu se fumeaza. Dupa terminarea lucrului se spala bine mainile si fata cu multa apa si sapun fara a se freca. A nu se lasa produsul la indemana copiilor si altor persoane neautorizate si in zonele de acces a animalelor. A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele sau ambalajele acestora.

Primul ajutor

Recomandare: sa aveti la dvs. ambalajul, eticheta sau Fisa de siguranta atunci cand sunati la numarul de urgenta Syngenta sau la medic, sau cand mergeti pentru tratament.
In cazul contactului cu pielea: se va indeparta imediat imbracamintea contaminate si se vor spala zonele contaminate ale corpului cu multa apa.
Daca iritatia persista, apelati la medic. Spalati hainele contaminate inainte de refolosire.
In caz de contact cu ochii: acestia se vor clati cu multa apa curate (inclusiv sub pleoape) timp de cel putin 15 minute. Indepartati lentilele de contact daca este cazul. Apelati imediat la medic.

In caz de inhalare: se va muta accidentatul la aer curat. Daca respiratia este neregulata sau oprita se va asigura respiratia artificiala. Tineti pacientul la caldura si fara efort. Sunati imediat la medic.
In caz de inghitire: se va apela imediat la medic unde se va arata aceasta eticheta sau ambalajul produsului. Nu se va provoca voma.
Simptome: lipsa coordonarii, frisoane, dilatarea pupilelor.

Sfat medical

Acest material este considerat a spori activitatea receptorilor GABA in cazul animalelor. Astfel, se recomanda evitarea medicamentelor care sporesc activitatea receptorlior GABA (barbiturice, benzodiazepine,acid valproic) in cazul pacientilor cu o eventuala expunere la toxine mectine.

Toxicitatea poate fi redusa prin administrarea din timp a unor absorbanti chimici (ex.: carbune activat). Daca toxicitatea rezultand din expunere cauzeaza voma, se recomanda masurarea lichidului rezultat si a dezechilibrului electrolitic. Se recomanda aplicarea unei terapii de inlocuire a lichidelor impreuna cu alte masuri auxiliare astfel cum sunt indicate de semnele, simptomele si masuratorile clinice.

Masuri de prevenire si stingere a incendiilor

Se vor lua masuri specific de prevenire si stingere a incendiilor provocate prin aprinderea pesticidelor. Intrucat produsul contine compusi organici combustibili, prin ardere produsul va forma fum dens negru iritant si toxic. In cazul interventiei pentru stingerea unui incendiu se va folosi aparat autonom de respirat.

Mijloace de stingere – incendii mici: Utilizati apa pulverizata, spuma rezistenta la alcool, extinctor chimic uscat sau dioxid de carbon.
Mijloace de stingere – incendii mari: Spuma rezistenta la alcool sau apa pulverizata. Nu utilizati jet continuu de apa, deoarece se poate imprastia si raspandi incendiul.

Masuri de protectia mediului

Deoarece produsul este foarte toxic fata de organismele acvatice, in tehnologiile si in instructiunile de utilizare a produsului vor fi inscrise masurile obligatorii de respectat pentru protectia apelor, in conformitate cu dispozitiile legale:

• Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata.

• Nu se va contamina apa pentru irigatii sau de uz menajer si nici helesteele, santurile, lacurile, sistemele de drenare, etc., atunci cand se elimina resturile.

• A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele sau ambalajele acestora.

• A nu se imprastia produsul in apropierea surselor de apa sau pe alte culturi decat pe cea recomandata.

• Se va respecta o zona tampon netratata de 15 m pana la apa de suprafata.

Intrucat produsul este periculos pentru albine se impune respectarea masurilor de protectie fata de albine:

  • • Pentru a proteja albinele si alte insecte polenizatoare nu aplicati pe plante in timpul infloritului!
  • • Nu utilizati produsul timpul sezonului activ al albinelor!
  • • Nu aplicati produsul pe buruieni inflorite!
  • • Distrugeti buruienile inflorite inainte de tratament!
  • • In serele in care polenizarea se face utilizand bondari, este recomandata inchiderea coloniilor in stupi si acoperirea stupilor inaintea aplicarii produsului!

Masuri in caz de deversari accidentale

In cazul unei deversari accidentale produsul se colecteaza utilizand o pompa de vacuum anti-ex sau prin maturare umeda si se va transfera intr-un container special pana la distrugerea/neutralizarea conform dispozitiilor legale in vigoare.

Atentie! A nu se crea nori de praf la colectarea produsului imprastiat prin utilizarea aerului comprimat sau maturare uscata, deoarece in amestec cu aerul norii de praf prin aprindere dau nastere la explozii. Daca produsul contamineaza rauri si lacuri sau canale de scurgere, informati imediat autoritatile competente.

Conditii de depozitare si transport

Produsul se depoziteaza in ambalajele originale, in incaperi uscate, racoroase, destinate in exclusivitate pesticidelor, protejate de actiunea directa a razelor solare si a caldurii excesive. Pe timpul manipularii, transportului si depozitarii se iau obligatoriu toate masurile de protectie a muncii si p.s.i.

A se evita formarea prafului in timpul manipularii, deoarece in amestec cu aerul norii de praf care prin aprindere dau nastere la explozii. Flacarile, suprafetele incinse, scanteile produse mecanic sau descarcarile electrice pot fi surse de aprindere a produsului. Echipamentele electrice trebuie sa fie compatibile cu caracteristicile de inflamabilitate ale produsului.

Imflamabilitatea produsului este accentuata de prezenta urmelor de solventi inflamabili in produs sau in timpul manipularii. Produsul se poate incarca electrostatic in urma majoritatii operatiunilor uzuale. Pe parcursul manipularii a se evita contactul produsului cu pielea si ochii. Temperature de depozitare intre 0°C si +30°C.

Eliminarea ambalajelor goale

Ambalajele de hartie, saci sau cutii, vor trebui sa fie curatate si compactate. Ambalajele inscriptionate cu sigla SCAPA vor fi colectate gratuit prin centrele de colectare SCAPA. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri!

In atentia utilizatorului

Respectand indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit in scopul propus. Garantam calitatea produsului, dar nu ne asumam riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia.

Producatorul isi declina orice responsabilitate fata de prejudiciile datorate depozitarii, manipularii sau utilizarii neconforme cu recomandarile din aceasta eticheta. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicata alternarea grupelor chimice a produselor.

Producatorul recomanda utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care sa previna aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a indicatiilor de mai sus va duce la diminuarea eficacitatii sau la un esec total.

Specificatii

Tip produs Insecticide Agro
Producator Syngenta
Substanta activa Emamectin benzoat
Ambalaj 15 g
Cultura Vita de vie
Mar
Tomate
Varza
Ardei
Spectru daunatori Molia vitei de vie1
Molia pielitei
Viermele merelor
Molia tomatelor
Molia tomatelor1
Omida fructelor
Fluturele alb
Molia verzei
Actiune produs Contact
Ingestie

Specificații produs: Insecticid AFFIRM – Syngenta, Contact, Vita de vie, Mar, Tomate, Varza, Ardei

Weight 1 kg
Insecticid AFFIRM – Syngenta, Contact, Vita de vie, Mar, Tomate, Varza, Ardei
Insecticid AFFIRM – Syngenta, Contact, Vita de vie, Mar, Tomate, Varza, Ardei

10.00 lei

Erbicid.ro
Logo
Crează un cont nou
Compară produsele
  • Total (0)
Compară
0
Shopping cart