BIONAT ( 1 L )

8.00 lei

Masura * 

Added to wishlistRemoved from wishlist 2
Add to compare

BIONAT PLUS nu este un fertilizator de sol ci un ingredient de stimulare pentru plante cu reacţie foarte rapidă fiind absorbit prin frunze aproape instantaneu.

Fertilizantii solizi cu azot(N), potasiu(K) aplicaţi la sol, fiind foarte solubili sunt repede spălaţi din sol, iar fertilizanţii solizi fosfaţi formează cu ionii de potasiu(K), magneziu(Mg), aluminiu(Al) şi fier(Fe) produşi insolubili care nu pot fi folosiţi de plantă.

BIONAT PLUS acţionează la nivelul celulei plantei, asupra intensificării procesului de fotosinteză, grăbind sinteza clorofilei şi a altor proteine (carbohidraţi) din celulă.

Ca urmare a acestor reacţii se accelerează metabolismul plantei care conduce la creşterea sistemului radicular atât în adâncime cât şi a numărului de perişori absorbanţi, mărind absorbţia substanţelor nutritive din soluţia solului de către plante. Aceste fenomene se produc într-un ritm accelerat într-un interval de 48-72 ore.

Testele făcute cu îngrăşăminte foliare arată că după 60 de minute de la aplicarea produsului foliar, 90% din BIONAT PLUS se regăseşte în rădăcinile plantei, fiind absorbit prin porii frunzelor (stomate) care se deschid favorabil la temperatura de peste +17°C între orele 10-18 .

Efecte pozitive asupra activităţii auxinelor din BIONAT PLUS au elementele Zn, Cu, Mn, Fe care stimulează biosinteza acestor fitohormoni, iar auxinele la rândul lor influenţează transportul şi acumularea a numeroşi ioni. Aproape toate elementele dintr-o plantă se găsesc sub control hormonal. Sub influenţa auxinelor în internodurile plantelor se acumulează N, P, K.

Potasiul (K) activează enzimele care participă la formarea proteinelor, asigurând creşterea eficienţei utilizării azotului, diminuează transpiraţia plantelor asigurând o economie de apă la nivelul ţesuturilor, asigură o mai bună rezistenţă a plantelor la secetă şi o mai bună valorificare a apei. Prin creşterea conţinutului în elemente minerale a sucului celular, potasiul (K) măreşte rezistenţa plantelor la îngheţ.

Sulful (S) este important pentru formarea proteinelor şi încorporarea azotului; este implicat şi în formarea uleiurilor vegetale şi lipidelor. Sulful (S) este absorbit sub formă de SO4, direct prin rădăcini sau prin învelişul foliar.

Deficienţa în sulf determină reducerea creşterii recoltei din punct de vedere calitativ în mod special prin acumularea dăunătoare a NO3 în fructe şi frunze ca o consecinţă a reducerii formării proteinelor.

Datorită sulfului din compoziţia produsului BIONAT PLUS eficacitatea îngrăşămintelor minerale folosite este deosebită la cultura de rapiţă pentru ulei.

Folosind îngrăşământul foliar BIONAT PLUS în perioada de înspicare la cultura de grâu, prezenţa sulfului în compoziţia acestuia determină formarea unui procent mai mare de gluten în boabele de grâu.

Absorbţia P şi N este mult mai intensă în prezenţa auxinelor din BIONAT PLUS.

Administrarea auxinelor şi a ionului de Ca (calciu) determină îngroşarea membranelor celulare.

Auxinele stimulează degajarea ionilor de hidrogen (H) din ţesuturi, care este de mare importanţă în transportul ionilor.

Auxinele din BIONAT PLUS accelerează:

– merexa (diviziunea celulară) şi elongaţia (efect auxinic);

– creşterea masei vegetative şi a sistemului radicular (se poate aplica şi la seminţe) ceea ce este foarte important pentru aprovizionarea plantelor cu substanţe nutritive şi apă mai ales în condiţii de an secetos;

– determină creşterea de flori femele (produce şi stimulează formarea florilor partenocarpice, cele care dau fructul) de mare importanţă economică la castraveţi, tomate, vinete etc;

– stimulează legarea şi creşterea fructelor;

– previne apariţia bolilor (se intensifică metabolismul calciului, creându-se o barieră mecanică împotriva diverselor fungii, bacterii, microorganisme) BIONAT PLUS avand şi un rol de fungicid indirect;

– auxinele forţează plantele să producă antioxidanţi naturali (care nu se mai formează datorită aplicării intensive a N, P, K) care determină distrugerea radicalilor liberi rezultaţi în procesul de metabolizare a alimentelor folosite de om. Radicalii liberi provoacă grave afecţiuni tumorale.

Lipsa oligoelementelor (microelementelor) din seminţe, fructe, legume obţinute doar cu îngrăşăminte la sol(N, P, K) duc la grave boli metabolice intens manifestate în societatea modernă. Prin aplicarea îngrăşământului foliar BIONAT PLUS se înlătură aceste grave pericole.

Proporţia optimă a tuturor elementelor face ca efectul BIONAT-ULUI PLUS să fie deosebit de eficient , obţinându-se sporuri de producţie cuprinse între 30-35%

BIONAT PLUS are ca efect imediat:

– creşterea accelerată a plantelor;

– creşterea numărului de flori bigote şi a numărului de fructe;

– stimularea formării unui număr mai mare de bulbi şi tuberculi;

– înlătură efectele carenţelor în microelemente (datorată utilizării intensive a îngrăşămintelor complexe);

– măreşte rezistenţa plantelor la secetă;

– scoate rapid din stres plantele în caz de calamităţi (grindină, îngheţ);

BIONAT PLUS este un produs compatibil cu toate tipurile de erbicide şi substanţe de combatere a dăunătorilor. Nu prezintă reziduuri toxice.

Se aplică pe plante şi frunze prin pulverizare în condiţii de cer senin, la temperaturi +17°C şi +25°C, fără pericolul unor ploi iminente.

Nu se aplică pe plantele umede, când bate vantul, la temperaturi scăzute.

Dozele de BIONAT PLUS la unitatea de suprafaţă (ha) se administrează în cantităţile de apă adaptate la utilajele folosite (terestru sau aeriene).

Folosirea produsului BIONAT PLUS în agricultură şi silvicultură este aprobată cu AUTORIZAŢIA NUMĂRUL 391/16.03.2007.

Specification: BIONAT ( 1 L )

Greutate 1 kg
Erbicid.ro
Logo
Register New Account
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart