Movento 100 SC

8.00 lei

Masura * 

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
SKU: mov Category: Tag:

Movento® 100 SC

Substanţa activă: Spirotetramat 100 g/l

 

Mod de acţiune:

Movento 100 SC conţine noua substanţă activă spirotetramat, din grupa chimică ketoenoli, care manifestă un nou mod de acţiune, inhibarea biosintezei lipidelor.

Efectul este lent, acţiunea insecticidă puternică observându-se cu precadere asupra stadiilor imature larvare în momentul hranirii lor, precum şi în stadiul de nimfă la câteva zile după apariţie.

Movento prezintă caracteristica unică a unei sistemicităţi totale, ascendente şi descendente, precum şi o lungă activitate reziduală în plante.

La scurt dupa aplicare este absorbit prin cuticula şi translocat în toate vasele conducătoare lemnoase şi liberiene, circulând atât ascendent cât şi descendent în toată planta. Această caracteristică deosebită permite combaterea insectelor localizate în cele mai diverse locuri pe plantă, inclusiv pe rădăcini, lăstari şi frunzele noi, apărute după aplicare.

Concomitent, tratamentul cu Movento afectează puternic funcţia reproductivă a femelelor adulte, viabilitatea nimfelor precum şi fertilitatea ouălor, reducând semnificativ nivelul populaţiei dăunătorilor.

Nu au fost observate efecte adverse asupra albinelor si insectelor benefice la dozele omologate.

Mod de utilizare:

Măr

Se efectuează maxim 2 tratamente/sezon, la avertizare, la doza de 1,875 l/ha, la un interval de minim 14 zile între tratamente, în intervalul de la sfârşitul înfloritului până la faza de fructe de mărime

completă (BBCH 69-80).

Pentru păduchele din San-José, momentul optim de aplicare se diferenţiază în funcţie de condiţiile climatice.

În condiţii normale se aplică la  începutul migrării larvelor de sub scutul matern (2 zile).

În condiţii de secetă se trateaza cu puţin timp înainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile).

Volumul de soluţie: maxim 1500 l/ha.

Timpul de pauză înaintea recoltării: 21 zile.

Păr

Se efectuează maxim 2 tratamente pe sezon, la doza de 1,875 l/ha, la minim 14 zile între tratamente, în intervalul de la sfârşitul înfloritului până la fructul de marime completă (BBCH 69-80).

Faza optimă pentru primul tratament este după înflorit, când dăunătorul se află în stadiile de ou galben–portocaliu până la maxim L1 (larve de vârsta I).

Volumul de soluţie este de

1000 l/ha.

Timp de pauză: 21 zile.

Pentru o combatere eficientă este necesară monitorizarea biologiei dăunătorilor şi aplicarea tratamentelor conform avertizării.

Prun

Pentru combaterea viespii sâmburelui de prun se efectuează un singur tratament la avertizare, la doza de 1,875 l/ha, de regulă al doilea tratament postfloral, la circa 7-10 zile după căderea petalelor.

Timp de pauză: 21 zile.

Tomate în solarii

Se utilizează pentru combaterea musculiţei albe (Trialeurodes vaporariorum) şi a afidelor (Macrosiphon euphorbiae), în doza de 0,75 l/ha (0,075% în 1000 l apă).

Se efectuează maximum 4 tratamente la un interval de minimum 7 zile.

În spaţii protejate, pentru cei care utilizează polenizatori, se efectuează maximum 4 tratamente, în 2 blocuri, la un interval de 14 zile între tratamente şi de 8 săptămâni între cele 2 blocuri.

Cantitatea de produs este calculată pentru înalţimea plantei de 1 metru.

Timpul de pauză înaintea recoltării: 3 zile.

Movento 100 SC
Movento 100 SC

8.00 lei

Erbicid.ro
Logo
Register New Account
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart